Fredag igen!

Hej!

Veckan har gått fort som vanligt!

Tack till er som kom på föräldramötet i går. Det var trevligt att få träffa er som kom! Tyvärr var det endast sju av 11 anmälda som dök upp, så några diskussioner som rör hela klassen kändes inte aktuellt. De som var här var överens om att Åkes föreläsning var givande och att den gav oss flera tankeställare. Han pratade i stort sett om samma saker som eleverna fått höra under dagen, men med en lite annorlunda vinkling. Åke pratade om hur internetanvändningen  har ökat markant hos barn, unga och även vuxna. Internet är en del av vårt vardagliga liv och det finns mycket som är bra med det.  Vi kan söka information, hålla oss uppdaterade om vad som händer i världen och hålla kontakten med vänner. Det är  viktigt att vara kritisk mot det som står på nätet och i sociala medier, att vara ärlig, att inte såra någon och att säga till en vuxen om något inte känns okej.

Vi fick se filmer och fundera över om de var äkta eller inte och vi fick höra exempel på hur det kan gå om man är elak i sociala medier, både för den som blir utsatt och för den som skrivit det elaka. Det är ju nämligen så att det man skriver på nätet stannar kvar där, även om man försöker ta bort det. Åke pratade även om dataspel och vad de ibland innehåller.

V.42                                                                                                                                              Tisdag: No – kunna begreppen om atomer etc (finns på första sidan i elevernas vita no-bok).

Läxor till onsdag:
Matteläxa – repetition multiplikationstabellerna 0-5. Eleverna har fått två lösblad där de ska öva olika multiplikationer. Man gör en kolumn i taget, rättar och viker sedan undan den innan man gör nästa kolumn. Tycker de att det är för lätt så kan de tävla mot sig själva genom att ta tiden. Lapparna behöver de inte lämna in men vi kommer förhör tabellerna på onsdag.
Svenskläxa – Pojken och Tigern s. 49-54, samt uppgifterna i läxboken. Gör uppgifterna i läxboken, sammanfatta kapitlet kort samt leta upp och förklara ord som är svåra.
Engelskaläxa – läsa och kunna översätta texten på s. 12 i Textbook samt glosor.
Fredag: So-Kunna placera ut landskap och de största städerna i Götaland. Finns inklistrat i den vita geografiboken

 

Om man vill träna på glosor på internet:
https://www4.liber.se/glosmaskin/good_stuff_4/#-c0s6w0w1w4w5w6w8w11w12w13w14

I september fick ni hem lapp från skolinspektionen där de bad er delta i en enkät. Då det är väldigt få som i nuläget har besvarat enkäten vill vi påminna er om att göra det. Med få besvarare blir det ingen bra undersökning.
Gör såhär:
1. Gå in på www.skolinspektionen.se/skolenkaten
2. Välj att besvara enkäten ”Föräldrar/vårdnadshavare med barn i förskoleklass, grundskola eller grundsärskola” och ange koden 2VrC5J
3. Enkäten har fått förlängd svarstid till den 16 oktober.

Jag hoppas att ni alla får en trevlig helg!

/Camilla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *