Den senaste tiden har flera elever haft feber och varit förkylda men idag var alla elever friska igen, härligt!
:)Igår startade vi upp  en ny aktivitet som kallas för ”Grej of the day”. Det handlar om  ”minilektion” om något. Eleverna får en ledtråd och de ska sedan försöka lista ut vad det handlar om. Eleverna fick ledtråden färgglada klöver och det vi pratade om sen var de nya pengarna. Eleverna var mycket intresserade av detta och de fick även med sig en folder hem att visa för er där hemma, fråga dem gärna!

Det slarvas en del med läxorna. Många glömmer de till den dagen den ska lämnas in, vilket gör det omöjligt att hinna rätta dem till de ska delas ut igen.

Läxor till  vecka 7:
Måndag: Läsläxa kapitel 3 och 4 (sidnumreringen ser olika ut i böckerna) i vår gemensamma klassbok ”Det brinner”.  Eleverna ska förutom att läsa två kapitel, vara detektiver och leta upp svåra ord samt förklara hur du gjorde för att förstå dem.
Tisdag: Stavningsläxa. Agnes och Malyun har i uppdrag att presentera en nyhet på engelska från sidan www.newsinlevels.com
Onsdag: Engelska – läsa och översätta s. 38-39, välja ut minst 10 glosor och öva på dem.
Matematik: inklistrad i läxboken. Det är framförallt överslag som en del tycker är svårt och kan behöva stöttning i.  Många tyckte att kängurumatten var svår, så titta på förra veckans uppgifter  tillsammans igen. Nästa vecka kommer vi att titta på uppgifterna här i skolan och gå igenom eventuella frågetecken.

Ha en fortsatt fin vecka!

/ Camilla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *