Redan helg!

Veckorna bara rusar iväg och nu är det helg igen!

Eleverna har börjat med att skriva sina egna små böcker. Böckerna har sin handling kring vår magiska dörr nere i källaren. Alla eleverna kom igång riktigt bra och alla tyckte att det var intressant.

I onsdags började Adrijana hos oss. Adrijana har tidigare gått på Centrumskolan i Växjö. Vi hälsar Adrijana välkommen till oss!

På måndag kommer några elever att simma. Eleverna vet själva om det gäller dem själva, de flesta skrev även in det i sin skoldagbok. Anette vill träffa eleverna med start på måndag för hälsosamtal. Idag fick eleverna med sig en hälsodeklaration, som ni får fylla i.

Det har åter blivit ändrat vilken dag vi samarbetar med skolbiblioteket, så läxan som var till idag, följer vi upp på tisdag. På tisdag kommer Regionteatern till oss här på skolan och spelar teaterföreställningen ”Orka”. Föreställningen handlar om 10-12 åringars drömmar. http://www.regionteatern.se/index.php/foerestaellningar/var-2016/orka Teatern kommer att bearbetas tillsammans med dramapedagogen Gunilla Lindahl på torsdag.

På fredag kommer vi att vara med i Kängurutävlingen! Avsikten med Kängurun är att stimulera intresset för matematik genom bra problem som är tänkta att väcka nyfikenhet och lust att lära matematik. Vi arbetar enskilt med uppgifterna i 60 min. Tävlingen är också ett sätt att göra något särskilt i samband med matematik, en möjlighet att uppmärksamma matematikämnet. Men tävlingsdelen är endast en del av helheten. Tanken är att problemen sen ska utgöra underlag för många intressanta lektioner.

Läxor v. 11:

Till tisdag: Läs Kapitel 7 och 8 i ”Det brinner”. Var spågumman och svara på följande frågor: Vem är det som smyger runt i trädgården? Hur går det till när Isabelle och Frida börjar att prata med varandra igen? Fundera även på och skriv lite tankar om vad du tror händer härnäst i boken! Två elever (Emma och Sedra) presenterar en nyhet på engelska frånwww.newsinlevels.com

Till onsdag: Engelska – läsa och översätta sidorna 44-45 och minst 10 glosor till texterna.

Matematik – träna 6:ans tabell samt lösa känguruproblem.
Tips! Träna tabellerna på datorn via tex
http://www.elevspel.se/amnen/matematik/2089-multiplikationstabellerna-med-flervalsfragor.html
http://www.kunskapsstjarnan.se/multiplikationstabellen.php

Till torsdag: No – eleverna har i uppdrag att göra sin egna termos med hjälp av en petflaska och valfritt material.

Nu önskar jag er alla en fin vårhelg!

/Camilla

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *