Efter att ha vaknat upp till snö skiner solen skiner åter på oss :)
På fredag är vi alla lediga då det är långfredagen. Sedan har eleverna påsklov i en vecka. Skolan börjar igen tisdag 5/4 eftersom måndag 4/4 är stängningsdag (kompetensutveckling för oss lärare).

Vi tränar vidare på multiplikationstbellerna och jag ser resultat framförallt på de elever som även tränar ytterligare hemma. Eleverna har inlogg till matteportalen.se så där kan de gå in och träna, eller förslagsvis någon av följande sidor. Spela gärna ”stress” (eleverna hade det i läxa i höstas).
http://www.elevspel.se/amnen/matematik/2089-multiplikationstabellerna-med-flervalsfragor.html
http://www.kunskapsstjarnan.se/multiplikationstabellen.php

Läxor till efter lovet:

Läsläxa till tisdagen den 5/4

Läs kapitel 13 och 14 i ”Det brinner”. Var konstnären och rita en valfri scen ur det du läst. Beskriv det du har ritat och berätta även varför du valde den scenen.

Efter schacktävlingen förra veckan så har båda klasserna gått vidare till en länsfinal mot de andra skolorna i länet. Denna final kommer äga rum lördagen den 2 april i Växjö. Spelplats kommer att meddelas så fort som möjligt. Tävlingen startar med en personlig anmälan senast 09.30. Tävlingen pågår mellan 10:00-13:00. Prisutdelningen sker direkt efter tävlingen.

Då det är en lördag behöver vi veta hur många som kan och vill delta. Meddela  mig snarast om ni har möjlighet att vara med. Eleverna behöver ju få skjuts in till Växjö  så har ni meddela även om ni har möjlighet att köra och ta med någon i bilen.  Det vore himla roligt om vi kunde få ihop ett lag och tävla lite :)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *