Sista veckan

Just nu märker vi att eleverna har många funderingar kring problemet med clowner. Vi har haft diskussioner i skolan där vi diskuterat ryktesspridning på nätet och källkritik.

I matematiken har vi i veckan börjat det nya kapitlet om bråk och decimaltal, något som eleverna verkar tycka är roligt.

I No:n har vi i veckan arbetat med kemi och teknik. På kemin gjorde vi olika försök för att; lära oss om skillnad mellan tvål och diskmedel, vikten av en god hygien och vikten av rent vatten. Vi pratade om hur olika förutsättningar barn i olika delar av världen har. På tekniken har vi arbetat med hur ett modernt jordbruk kräver en tekniskt intresserad bonde. Tekniken underlättar för bonden och effektiviserar arbetet. I princip varje arbetsmoment har en teknisk uppfinning som underlättar och gör det möjligt att producera mat till vår befolkning.

Läxor till nästa vecka:
Tisdag: Stavningsläxa.
Onsdag: Matteläxa, inklistrad i matteläxboken. Läst ut kärleksboken
Engelskahäfte  i engelska.                                                                                                 Torsdag:So-test, Islam. Vad eleverna ska läsa på inför och en begreppslista finns inklistrat i den blå läxboken (om den var med i skolan). Eleverna har också fått med sig ett häfte om de fem grundpelarna. Eleverna ska också ha tagit hem sin religionsbok för att öva på det vi har arbetat med.

Nu laddar vi för sista skolveckan innan lovet. Nästa vecka är det också dags för föräldramöte på onsdag kl 18.30.

Besök gärna Växjö i helgen, massor med intressanta experiment m.m!

http://vaxjocity.se/sciencecity/

Hoppas att ni har haft en bra vecka och att ni får en fin helg!

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *