Ny härlig vecka

Hoppas att ni alla klarade er lindrigt undan i stormen Gorms härjningar!

Vi började dagen idag med att tända första ljuset och pratade om vad ordet advent betyder och varför vi firar jul. Vi pratade även om nattens storm. Det var många som hade varit vakna och lyssnat på ”naturens under”.

Vi såg en film som berörde alla mycket. Den handlar om mobbning och heter ”Stå upp för de tysta”. Efter filmen diskuterade vi varför man mobbas och vad man ska göra om man ser att någon blir mobbad. Vi pratade om allas lika värde oavsett utseende eller egenskaper.  Eleverna hade många väldigt kloka tankar och vi hade en mycket bra diskussion.

Veckans läxor.
Svenska: Läsa i pojken och tigern, kap. 13, svara på frågorna i läxboken. Eleverna har också fått i uppdrag att vara detektiver (en av läsfixarna) och leta upp 5 ord som de ska kunna förklara.
Matematik: Inklistrad läxa i matteläxboken.
Engelska: Öva på att läsa och översätta texten på s. 25-27. Öva på glosorna (är nu redigerat  på glosboken).

Imorgon börjar vårt nya telefonsystem att fungera. Förhoppningsvis kommer det bli bra från början men ha gärna lite överseende med det om det inte skulle fungera.

Info om ändringar av telefoni-151125

På elevrådet idag fick vi höra att vi fyror är de tystaste och lugnaste klasserna  i matsalen. Det är något vi är väldigt stolta över och ska fortsätta vara.

Ha en fortsatt bra vecka!

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *