Snart jullov

Hej på er!

Nu är det bara två veckor kvar till eleverna har jullov!

Den här veckan kommer vi att gå till kyrkan både på torsdag och på fredag. På torsdag kommer vi att få se ett litet julspel och på fredag är det sexorna som går lucia för oss, så det blir ingen idrott för klassen på fredag.

Onsdag den 16/12 kommer vi att pyssla tillsammans med övriga mellanstadieklasser, så till den dagen vill vi att alla tar med sig varsitt ljus, som de ska få dekorera.

Läxor v. 50                                                                                                                                  Svenska: Läsa i pojken och tigern, kap. 14, svara på frågorna i läxboken. Eleverna har också fått i uppdrag att vara detektiver (en av läsfixarna) och leta upp 5 ord som de ska kunna förklara. Till förra veckan var det ett fåtal som hade letat upp svåra ord, men då vi diskuterade orden var det inte många som kunde förklara dem, så det finns svåra ord att hitta om man letar.
Matematik: Inklistrade problemlösningar i matteläxboken.
Engelska: Öva på att läsa och översätta texten på s. 28-29. Öva på glosorna som är inskrivna i gloshäftet (finns även på glosboken).                                                                           So: Svealands landskap och några städer (8 st).

Önskar er en fin vecka!

/Camilla

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *