Läxor v. 4

Igår och idag har eleverna fått de första läxorna för terminen.

I engelska har de i uppgift att läsa och träna på att översätt texterna på s. 30-31. De ska också ha valt ut minst 10 glosor själva, de ska dem också öva på! Två elever kommer varje vecka att få i uppdrag att kunna återberätta en nyhet från sidan http://www.newsinlevels.com/
Där kan de välja nivå på nyheten utifrån deras egna förutsättningar och förkunskaper. Nästa vecka är det Richard och Natalie som kommer redovisa sina nyheter!

I svenska har eleverna fått en stavningsläxa där de ska lära sig stava några ord. Nästa måndag kommer vi att inleda ett samarbete med biblioteket. Då kommer vi läsa böcker tillsammans i mindre grupp och diskutera utifrån läsfixarna.

I matematik har eleverna fått en läxa som kräver lite praktisk övning hemma. De ska mäta, jämföra och gissa volym på olika föremål! Volym är det vi kommer arbeta med i det närmaste.

Nu är det dags för utvecklingssamtal igen så eleverna får i morgon hem lappar med tider.Eleverna kommer själva att hålla i detta samtalet, vi kommer att guida dem och förbereda inför det här i skolan. Jag kommer naturligtvis att sitta med vid samtalet men ska försöka hålla en mer tillbakadragen roll.

Välkomna på utvecklingssamtal vt-16

Använd schoolsoft-appen då ni sjukanmäler era barn!

Snart fredag igen :)

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *